tirsdag 21. august 2012

Charles & Ray Eames

På skolen nå jobber vi med en oppgave hvor vi skal promotere designerne Charles & Ray Eames og deres møbler. Eksponeringflate er valgfritt, eneste er at vi ikke får lov til å bruke bilder, kun typografi. 
Charles og Ray Eames var et ektepar som begynte å designe møbler på 50-tallet. Du vil kanskje kjenne igjen noen av møblene deres:

Denne stolen er inspirert av «Floating figure» som er en skulptur av Gaston Lachaise. Den er blitt et ikon av organisk design. Pris i dag: 61.250 kr

Tanken bak denne lenestolen var at folk skulle få et inntrykk av myk baseballhanske når de satt i den. Denne stolen er en av Eames' mest kjente møbler. Pris i dag: rundt 60.000 kr.
Disse krakkene er laget i valnøtt og du kan bruke dem som krakker eller et lite bord. Pris i dag: 10.365 kr per del.
Tanken bak disse to stolene var at de skulle være enkle å masseprodusere og at folk skulle ha råd til å kjøpe dem. Pris i dag: ca. 4.500 kr.
Denne plaststolen ble produsert i samarbeid med Zenith Plastics for Museum of Modern Art i New Yorks Low Coast møbeldesign-konkurranse og var den første industrielt produserte plaststolen. Pris i dag: rundt 1600 kr.


- Jenny

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar